Zala-Cereália Kft. a Tüskei Gazdatáp gyártója


 

 A Zala-Cereália Kft. takarmánygyártásban, illetve forgalmazásban, - jogutódlást figyelembe véve, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik. 2004. augusztus 1-vel termelésbe állítottuk az új takarmánykeverő üzemünket. Az új technológiai lehetőségek lehetővé teszik a gyártás nyomon követhetőségének igényeit.

Az üzem teljesítménye:
A malomüzem 15 ezer tonna búzát őröl meg évente (itt készül a Tüskeszentpéteri liszt). A keverőüzem 50 ezer tonna takarmányt képes Tüskeszentpéteren gyártani.

Termékskálánk széles körben lefedi a vevői igényeket. Emellett egyedi kérésre speciális receptúrákat állítunk össze.

Termékeink elsősorban integrációs termeltetésen keresztül 64 db pulyka és 18 db csirke telepre kerül. Évi 600 ezer db vágópulykát és 3 millió broiler csirkét állítunk elő integrátorként.

A cégcsoport 11 db állattartó telepet üzemeltet. A kibocsátott takarmány 26%-a ezekre a telepekre kerül.

Az általunk előállított takarmányt a "KÜLÖNLEGES MINŐSÉGŰ" termékek közé soroljuk, mert különös odafigyelést igényel tőlünk, hogy megfeleljünk a vevőink által előírt tanúsító eljárásoknak. Ezek:

  • ISO 22000:2005
  • HACCP
  • QS

Mindezek mellett jól működő nyomon követési rendszert működtetünk.

A takarmányt egy nagyon kiváló eredményt - homogenitás, anyag-visszamaradás - produkáló, korszerű keverőüzemben állítjuk elő, ahol engedélyünk alapján 1 ppm bedolgozási arányú anyagot is homogénen elkeverhetünk.

A takarmány előállításához az alapanyagokat közvetlenül a növénytermesztőktől – a szántóföldről – vásároljuk fel, mint: búza, kukorica, repce, szójabab, árpa, majd saját telephelyünkön dolgozzuk fel.

 zc felulnezet

Beruházás:  

2015 év végén kezdődött egy beruházás sorozat, amely takarmánygyártásunk biztonsági, minőségi, és költséggazdálkodását nagyban befolyásolja pozitívan. Az első fázis a kész takarmányok biztonságos elhelyezését szolgáló 8 db 25 to silórendszer, már 2016 évben termelésbe állt.

A beruházás 2. fázisaként 4 db 1150 to silórendszer állt munkába.

szepberuhazas