Malomipar


 

A TÜSKESZENTPÉTERI lisztet a malomüzem három műszakban üzemelve napi 65 tonna búzát őrölve állítja elő. Az üzem tárolókapacitása 6000 tonna automatizált fémsiló, 4000 tonna padozatos raktár, 800 tonna készáruraktár.

Technikai felújítása 1990-ben történt, mikor is lecserélésre került a több mint 70 éves technika. A folyamatos fejlesztésben a legkiemelkedőbb a 2001-ben telepített PACK 50/5 típusú automata csomagológép. Belső silórendszere, lezsákolása automatizált. Tekintettel, hogy alapvető fogyasztói igényeket - pékség, lakosság - elégít ki, így késztermékeink köre klasszikus: BL 55 finomliszt, BL 65 vegyes liszt, BL 80 kenyérliszt, TL 50 tésztaliszt, asztali dara, BFF 55 rétesliszt, valamint takarmány alapanyagok: korpa és takarmányliszt.

A kiszolgálás eltér a klasszikustól - liszttermelésünk jelentős részre (45-50%) csomagoltan (1-2-5 kg) kerül forgalomba. Saját tartálykocsival ömlesztve szállítunk a fogadásra felkészült pékségeknek.

Alapanyagunk teljes egészében magyar búza - amelyet elsősorban a környezetünkben levő termelőktől vásárolunk meg. A TÜSKESZENTPÉTERI LISZT márkanév a piacon, melyet nem csak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy, az ISO 22000:2005 és a HACCP rendszer, de a kiskereskedelmi kereslet is igazol. A kiélezett piacon az árnak nagy szerepe van, de még tömegtermék esetén is fontosnak tartjuk a minőséget - amelyet a megalkuvás nélküli alapanyag igény, illetve a kíméletes őrlés biztosít.

Tüskeszentpéteri malom Gabona siló BúzaIrányítópult
Zsák varrás Lisztes tömbökPékárúHengerszék

Takarmányipar


 

A Zala-Cereália Kft. takarmánygyártásban, illetve forgalmazásban, - jogutódlást figyelembe véve, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik. 2004. I. félévig a "régi malomüzem" technológiai szinten tartásával igyekeztünk megfelelni nem csak a gyakorlati, de az egyre szaporodó elméleti igényeknek is. Az EU belépés még nyitottabbá teszi a versenyt. Ennek megfelelése már nem lehetséges a régi módon. Ez igaz a technikára is. 2003. végén indult az új takarmánykeverő üzem építése, melyet 2004. augusztus 1-vel termelésbe állítottunk. Az új technológiai lehetőségek már lehetővé teszik a gyártás nyomon követhetőségének igényeit. Számítógépes nyilvántartása, rendszere jelentős fizikai könnyebbséget, illetve megbízhatóságot jelent.

Az üzem teljesítménye: 10 tonna/óra (3,5) granulálás mellett. Jelenlegi gyártmányszerkezetünk alapját a baromfi takarmány képviseli (broyler, pulyka, tojó), de sertés, nyúl, ló, kacsa, fácán tápokat is előállítunk, akár háztáji kiszerelésben is. Takarmányainkból az ömlesztett termelés 95-98 %-ban, illetve granulált 95-96 %-ban.

Termékeinket elsősorban integrációs termeltetésen keresztül (3 millió brojler, 600.000 db pulyka) hozzuk forgalomba. Az általunk előállított takarmányt a "KÜLÖNLEGES MINŐSÉGŰ" termékek közé soroljuk, mert különös odafigyelést igényel tőlünk, hogy megfeleljünk a vevőink által előírt tanúsító eljárásoknak. Ezek:

  • ISO 22000:2005
  • HACCP
  • QS

Mindezek mellett jól működő nyomon követési rendszert működtetünk.

A takarmányt egy nagyon kiváló eredményt - homogenitás, anyag-visszamaradás - produkáló, korszerű keverőüzemben állítjuk elő, ahol engedélyünk alapján 1 ppm bedolgozási arányú anyagot is homogénen elkeverhetünk.